Emisija 27.12.2007. - Kuha Aleksandra Grdić

Predjelo - Rajska juha

Sastojci

Pileća krilca, povrće za juhu, kokošja kocka za juhu, peršin, luk

Priprema

Luk popržimo na ulju, dodamo pileća krilca, te nakon petnaestak minuta dodamo povrće i vodu te pustimo da se sve skuha.

Glavno jelo - Palačinke bomba i popečci od tikvica

Sastojci

Mlijeko, brašno, jaja, pileći zabaci, šampinjoni, vrhnje za kuhanje, luk, češnjak, origano, začinsko bilje, krušne mrvice, tikvice, jaja, konzervirani kukuruz, sol, papar, ulje, limun, zelena salata

Priprema

Očišćene pileće zabatke popržimo na ulju i luku, dodamo narezane šampinjone, malo vrhnja za kuhanje i začine. Smjesom napunimo palačinke, zarolamo ih, uvaljamo u brašno, jaja i krušne mrvice te ispohamo. Za prilog napravimo smjesu od naribanih tikvica, kukuruza, jaja te začina i ispečemo popečke.

Desert - Vesele mandarine

Sastojci

Mandarine, banane, bademi, višnje, Maraskino, slatko vrhnje, vanilin šećer

Priprema

Mandarine i banane narežemo, dodamo narezane bademe, višnje, Maraskino, slatko vrhnje te vanilin šećer i sve dobro izmiješamo.

Nastavlja se kuhanje u dobrotvorne svrhe pod pokroviteljstvom humanitarne udruge „RTL pomaže djeci“. Naša omiljena kulinarska lifestyle emisija ugostila je novih pet poznatih osoba koje će svojim kulinarskim umijećem pomoći izgradnji objekta štićenicima Centra za autizam u Zagrebu. Petar Dragojević, Lana Banely, Natali Dizdar, Aleksandra Grdić i Mario Mlinarić primili su kuhače i noževe u ruke te pokazali što i kako kuhaju. Otkrivamo kako su se zabavljali te tko je najviše, a tko najmanje jeo.