Emisija 13.5.2011. - Kuha Marina Marjanović

Predjelo - Vreća sira

Sastojci

250 g svježeg sira, 2 kisela krastavca, 250 g narezanog pršuta, 2 mlada luka, sol, papar

Priprema

Svježem siru dodamo naribane krastavce, narezani luk i začine. Smjesom nadjenemo kriške pršuta i zavežemo ih u „vrećice“. Poslužimo s domaćim kruhom.

Glavno jelo - Šareno tele

Sastojci

1 kg telećih odrezaka, 5 dl vrhnja za kuhanje, 3 paprike (crvena, žuta i zelena), 100 g gaude, 200 g špinata, 1 kg krumpira, 250 g sirnog namaza, 2 jaja, 40 g parmezana, začini

Priprema

Na teleće odreske stavimo kuhani špinat i po komad gaude te zarolamo i ispečemo. Dolijemo vrhnje za kuhanje i kratko kuhamo na laganoj vatri. Za prilog krumpir skuhamo, izdubimo i napunimo smjesom sirnog namaza, jaja, začina i izdubljenog krumpira. Zapečemo u pećnici i gotovo ukrasimo narezanim paprikama.

Desert - Katina lambada

Sastojci

Sastojci za biskvit

6 jaja, 150 g šećera, 150 g brašna, pola praška za pecivo

Ostali sastojci

200 g keksa, 1 l soka od jagode, 3 pudinga od jagode, 13 žlica šećera, 250 g jagoda, 3 žlice brašna, 3 žlice gustina, 5 dl mlijeka, 400 g maslaca, 200 g čokolade, 2 žlice šećera u prahu

Priprema

Za biskvit razmutimo žumanjke, dodamo im šećer, brašno i prašak za pecivo te snijeg od bjelanjaka. Pečemo na 180°C 20 minuta. U soku od jagoda skuhamo puding. Za kremu u kipuće mlijeko stavimo brašno, šećer i gustin te kuhamo dok se ne zgusne. U ohlađeno umiješamo 250 g maslaca. Na biskvit izlijemo puding od jagoda, prekrijemo narezanim jagodama, pa keksima te premažemo kremom. Na kraju sve prelijemo čokoladnom glazurom od čokolade, ostatka maslaca i malo mlijeka.

Snježana-Žana Zubović

Snježana, koju svi zovu Žana, ponosna je majka 23-godišnjih blizanki koje su glavni krivci njenog sudjelovanja u Večeri za 5. Po struci je trgovkinja, a sa kćerima, suprugom i 4-godišnjom maltezericom sretno živi u prekrasno uređenom stanu u Španskom. Kuhati je naučila još u ranom djetinjstvu, sa svojih 11-12 godina pomno prateći kulinarska djela u kuhinji svoje majke koja je bila profesionalna kuharica. Smatra da je od majke i naslijedila talent za kuhanje, a ljubav prema istom gaji otkada zna za sebe. Aranžman pri posluživanju jela i estetski dojam jela joj je bitan. Napominje kako je lijepo vidjeti estetski dorađene detalje, ali ističe kako ni u čemu ne treba pretjerivati. Jednaku važnost daje i hrani i atmosferi za večerom.

Christina Barbarić

Christina je medicinska sestra rođena u Kanadi. Prije pet godina doselila je u Hrvatsku i s bratom vodi tvrtku za distribuciju i prodaju motornih ulja i auto dijelova. Velika su joj strast veslanje i jogging, a u ostalo slobodno vrijeme voli učiti strane jezike.

Damir Zurub

Damir vodi vlastitu marketinšku firmu, a osim tog posla, višak energije rado troši baveći se raznim aktivnostima poput ronjenja, vođenjem kluba za ronjenje, podvodnom fotografijom, nogometom, tenisom… Nedavno je sa svojim klubom organizirao 1. Međunarodnu ekološku akciju čišćenja velikog maksimirskog jezera. Ljubav prema kuhanju je otkrio kad je prvi put ogladnio, a nikoga nije bilo u blizini da pripremi ručak. Jako se voli igrati s hranom i pri tom eksperimentirati, a u tim eksperimentima je on pokusni kunić i na kraju se ipak uvijek uspije oporaviti! Idealan gost za Damira je svatko tko na večeru dođe dobrog raspoloženja i apetita, a s večere ode zadovoljan i sit i još bolje raspoložen! Dobrim domaćinom smatra osobu koja prima gosta od srca. Smatra da onaj tko tvrdi da ne želi pobijediti i da mu to nije niti malo bitno – laže!

Danijel Đurinjak

Danijel Đurkinjak ili, kako ga njegovi najbliži zovu, Žule nam dolazi iz Svete Nedjelje nedaleko od Zagreba, gdje će i pripremati večeru. Oženjen je i ima kćer. Po struci je strojar i zaposlen u privatnoj firmi. Kako dosta radi, vremenski se ne stigne baviti nikakvim hobijima, ali svaki svoj slobodan trenutak se trudi provesti sa svojom obitelji. Oni su mu velika podrška u životu, a upravo ga je njegova šogorica i prijavila za nastup u „Večeri za 5“.

Marina Marjanović

Marina je devetnaestogodišnja studentica Građevinskog fakulteta koja je trenutačno na porodiljinom. Ima tromjesečnu djevojčicu koju obožava. Kuhati je počela već kad je imala 10 godina te smatra da ima talent za pripremati slasna i zanimljiva jela. Kuha svaki dan, a inspiraciju dobiva od onoga što vidi u hladnjaku pa skombinira. Jako voli eksperimentirati i za nju je kuhinja laboratorij. Osim hrvatske kuhinje voli bosansku jer je u njoj odrasla. Idealan gost za Marinu je neizbirljiv gost, jer ju živciraju preizbirljivi ljudi, a idealan domaćin je onaj koji se ponaša prirodno i stvori dobru atmosferu i naravno dobro kuha. Pobjeda joj je bitna, zato se i prijavila.